Tänään etsittiin inspiraatiota Laulujen laulusta ja leiriläisille annettiin tehtäväksi kirjoittaa samassa hengessä ylistyslaulu itsestään, ihana olet sinä sinä, kaikkein ihanin Jerusalemin tyttärien joukossa jne. Tehtävä koettiin vaikeaksi, koska itsensä kehuminen on moukkamaista ja osoittaa, että ihminen on kasvatettu huonosti. Nekin, jotka suostuivat kyseisen ylistyslaulun kirjoittamaan, eivät suostuneet lukemaan niitä ääneen. Jotain sentään saatiin irti. Eräs ryhmä huomasi, että pojat korostivat maskuliinista voimaa ja lihaksia. Kauneusihanne keskittyi ulkonäköön enemmän kuin älyyn. Laulujen laulukin sai tekstinä kritiikkiä tältä ryhmältä, teksti oli liian suorapuheista, olisi fiksua jos joutuisi itse päättelemään jotain. Toisaalta oli hyvä, kun harjoituksessa joutui käyttämään mielikuvitusta ja huomattiin että luonteeseen on kuitenkin helpompi keskittyä kuin ulkonäköön.

Toisessa ryhmässä oltiin pessimistisempiä, itseä on vaikea kehua, koska itsessä ei ole mitään kehuttavaa. Sitten kuitenkin huomattiin se arvokas asia, että itsensä kehuminen on eri asia kuin olla tyytyväinen itseensä. Maanittelun jälkeen ryhmästä kolme henkilöä uskalsi ääneen mainita itsestään jonkin hyvän asian.

Kolmannessa ryhmässä esiin nousi vertailu. Toisin sanoen itsen kehuminen ymmärrettiin automaattisesti vertailuna tyyliin olen paras kaikessa mahdollisessa. Suurina saavutuksina tässä ryhmässä muistaakseni mainittiin se, että henkilö oli onnistunut avaamaan joskus kengästä umpisolmun.

Neljännessä ryhmässä oltiin muistaakseni tilanteen tasalla ja todettiin, että luonne ja muut sellaiset jutut ovat kuitenkin ulkonäköä tärkeämpiä juttuja.

Tämä on tällainen pikaraportti aamupäivän kirjoitusharjoituksesta. Kolmannen ja neljännen ryhmät asiat tulivat tässä ihan muistinvaraisesti kirjattua, koska ajanpuutteen vuoksi niiden purkaminen  jäi vähän kesken. Ehkä täydennän tätä, mikäli nousee esiin jotain ravistelevaa.

Yhteenvetona voisin sanoa, että itsensä kehuminen on todella hankalaa silloinkin kun siihen annetaan erikseen oikein lupa. Mitä tästä voisi päätellä?

Tarkoituksena on, että myös leiriläiset itse päivittäisivät blogia, mutta päivä on ollut niin täynnä ohjelmaa, ettei minulla ole ollut sopivaa väliä edes kertoa, että meillä on tällainen blogi. En tiedä mitä he sanovat kun kuulevat tästä.

-Kirsti